Ako je neka od ovih tvrdnji točna, vrijeme je da se vidimo :)

Djeca

Ukoliko ne postoje indikacije koje upućuju na potrebu za pregledom, idelana dob za prvi posjet ortodontu je oko sedme godine djetetova života. Preventivnim ortodontskim pregledom u ovoj dobi vrlo jednostavno možemo otkriti i na vrijeme korigirati sve eventualne nedostatke koji se u budućnosti mogu pretvoriti u problem i zbog toga ga toplo preporučujem.

Neke od indikacija kod djece:

Mladi

Osim već navedenih razloga, mladi uglavnom dolaze po preporuci stomatologa zbog problema sa zagrizom i očitih problema sa izgledom osmjeha i zubi. Naime, već u ovoj dobi estetski moment postaje iznimno važan, a u jeku puberteta može dovesti i do većih problema poput socijalne neprilagođenosti ili nedostatka samopuzdanja koje mogu uvelike utjecati na kasnije emocionalno i socijalno sazrijevanje (odrastanje) mlade osobe.

Odrasli

Uz navedeno, odrasli dolaze k meni zbog preventivnog ispravljanja nepravilnosti, kako bi produžili vijek trajanja svojih zubi, zbog pertprotetske pripreme za krunice, mostove ili implantate, da bi zube postavili u bolji položaj i, napokon, zbog estetike – imperativa zbog kojeg se ljudi svih dobnih skupina odlučuju za ortodontski zahvat.